ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ

Η ιστορία του σχολείου μας

Το σχολείο μας είναι σχετικά καινούριο μιας και ιδρύθηκε στις αρχές του 2000.
Έγινε με σκοπό να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες του τόπου για σχολική στέγη καθώς ο πληθυσμός της περιοχής αυξανόταν με ραγδαίο ρυθμό.
Είναι 12/θέσιο και σ΄αυτό φοιτούν πάνω από 250 μαθητές/τριες.
Το σχολείο μας μπορεί να μην έχει μεγάλη ιστορία, οι προσδοκίες όμως και τα όνειρα των ανθρώπων μικρών και μεγάλων , δασκάλων και μαθητών, που φοιτούν σ΄αυτό καθημερινά είναι πολύ μεγάλα!

Διότι όπως αναφέρει ο Ν. Τσούλιας στο άρθρο του,

Τι είναι τελικά το σχολείο; Είναι όλες οι στιγμές του, οι πάντα πρωτόγνωρες στιγμές του, είναι ό,τι έχει συμβεί, ό,τι συμβαίνει και ό,τι θα συμβεί στο χρόνο τον άπαντα. Είναι το πέρασμα όλων των ανθρώπων, το συναπάντημα των βλεμμάτων τους, των αγωνιών τους και των ονείρων τους, είναι ένα ξέφωτο που το πρώτιστο που προσπαθεί (ή που οφείλει) να σου μάθει είναι πώς να φτιάχνεις τα δικά σου ξέφωτα, ξέφωτα ζωής…

Περιοχή

Τα Πεύκα είναι το κοντινότερο προάστιο της Θεσσαλονίκης. Βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Χορτιάτη, απέναντι από το δάσος του Σέιχ Σου και καταλαμβάνουν μια έκταση 6.000 περίπου στρεμμάτων. Ο πληθυσμός τους, που έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, ξεπερνά τις 18.000.

Εκπαίδευση

Στα Πεύκα υπάρχουν πολλά σχολεία όλων των βαθμίδων, δημόσια και ιδιωτικά. Οι κάτοικοι της περιοχής εκκλησιάζονται στις δύο μεγάλες εκκλησίες που υπάρχουν και σε δυο μικρότερα εκκλησάκια που λειτουργούν μόνο στη γιορτή του αγίου τους. Δεν υπάρχουν εδώ άλλου είδους κρατικές υπηρεσίες, εκτός από την κοινότητα, γιατί μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν ένα μικρό χωριό δίπλα σε μια πολύ μεγάλη πόλη.

Αγορά

Για τον ίδιο λόγο η αγορά τους είναι μικρή, αναπτύσσεται όμως με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Είναι πολύ γνωστά σε όλους για τις πολλές και πολύ καλές ταβέρνες τους, που βρίσκονται κατά μήκος του κεντρικού δρόμου και οι περισσότερες σερβίρουν σε «λαδόκολλα».
Εκτός από πολύ και καλό φαγητό, στα Πεύκα υπάρχει καθαρός αέρας και ωραία φύση, αφού απέναντι από την πόλη βρίσκεται το δάσος του Σέιχ Σου και στο κέντρο της το «άλσος Δελασάλ» με πολλά δέντρα και ωραίους χώρους για περίπατο και ξεκούραση.